Antal medlemmar 192
Antal besök 1:a sidan 216823
Antal besökta sidor 3202645
Fredagen den 5/1 2018 vann donRollo 23-snabbisen :)
Läs mer -->
Välkommen till Sveriges coolaste pokerplace :)
         
  
STATISTIK: Antal visningar: 2073 st. Antal unika visningar: 1998 st.
Morsning :)

Svenskt Online Mästerskap i Poker anno 2009. Ja, hua... Det kommer att bli så sjukt spännande :) Jag kan redan nu känns det där lilla pirret i kroppen när man slår sig ner framför datorn och ser antalet deltagare bara bli fler och fler...

Jag minns hur det var första gången jag spelade ett SM. Det skedde på Svenska Spel 2007. Lite drygt 2100 deltagare och 5 000 i startmarker. Det var en märklig turre på alla sätt och vis. Turneringen började bra då jag prickade bland annat ett fyrtal och en och annan stege. Så vips, nåja, hade jag som mest 20 000 marker och låg topp 100... Men efter typ 3 timmar så gick det troll i korten. och mörkarna bara steg och steg... Men jag kämpade mig kvar med näbbar och klor, men fick till slut ge mig efter nära 6 timmars spel. Då var mörkarna sjukt höga, nämligen 6000/3000, dvs stora mörken var högre än startstacken i början... Men ITM blev det banne mig, plats 133 närmare bestämt.

Shit vad stolt jag var efter den bedriften. Va? Komma ITM i ett SM. Nice :)

2008 blev det ånyo SM på Svenska Spel. Dock var det 10 000 startmarker den gången, vilket var en klar förbättring. Och återigen fick jag en bra start. Efter 40 minuter lyckades jag dubbla när jag träffade en kåk på rivern samtidigt som en annan sucker satte färgen med A i topp :) Men just där och då tog det riktigt roliga slut. Korten kallnade totalt och träffytan de få gånger jag såg floppen var ett skämt. Men jag hängde trots allt med hyggligt och några potter vann jag längs vägen på ren bluff...

Och sedan kom ödeshanden... På plats 487... Svider fortfarande... jag hade då 15k och mörkarna var 2000/1000. Ingen drömstack, men heller ingen större panik. Får då KK och halvvägs raisar en snubbe upp till 6000. Gött mos tänkte jag och ställde utan att tveka... suck... blixtsyn och "trumvirvel" AA... Och inte fan hade jag maxflax... Nänä, ingen K och det blev ajöss...

Snopet minst sagt efter den fina inledningen och att jag aldrig kände mig illa ute på riktigt... Och första gången man ställer pre så springer man rätt in i AA...

Det var mina SM-äventyr såhär långt... Plats 133 och 487.

Men i år tänkte jag spela dubbla SM, dels på SvS men också Unibets SM i samarbete med Svenska Pokerförbundet. Och tja, det kommer att bli sjukt kul, men... Det finns ändå en fadd smak med i det hela. Jag har skrivit spaltkilometer (känns det som...) om denna soppa med dubbla SM och antagligen finns det ingen lösning i sikte under överskådlig tid. För sanningen är faktiskt att Svenska Spel och Svenska Pokerförbundet INTE FÅR samarbeta enligt det avtal som Svenska Spel har för sin pokerverksamhet. Faktum är att Svenska Spel inte ens får göra reklam för poker om man ska vara petnoga... Lite som Systembolaget you know. Finnas men inte synas :)

Och då är det ju kört redan innan det har börjat...

Jag kan dock tycka att Svenska Pokerföbundet kunde släppa på prestigen och sanktionera Svenska Spels SM. Helt enkelt kalla det SvS SM resp SPF SM. Jämför med boxningsvärlden där det finns 4-5 världsmästare. Och vem vet, nästa år kanske det finns ett tredje SM. Vem vet? Jag har faktiskt allvarliga funderingar på att själv dra igång ett eget SM. Varför inte "donRollos Poker SM". Hmmm, tanken är kittlande :) Mohahahaha, skojade bara :)

Men strunt i det, för snart är det SM och då jädrar. Förstapriset i båda Main Event lär ju vara kring en mille och tjoho vad man hade kunnat göra mycket för de stålarna :) Några förslag:

A) Köpt en ny bil åt min fru. Det är hon värd :)
B) Bokat in en resa till Las Vegas och VM nästa år :)
C) Hyrt en festlokal och haft världens fest med skumpa och bling-bling i dagarna tre :)
D) Köpt in mig i ett eller par Unibet Open :)

Sedan hade nog pengarna varit slut :) Eller fördubblade :)

Men oj vad kul det hade varit. Mmmmmmmmmmm :)

Om jag ska bli seriös för några sekunder så tycket jag att det var riktigt kul att intervjua några starka personligheter nu inför SM. Jag väntar fortfarande på svar från några personer, men såhär långt så har jag fått 5 svar:

A) Micke Norinder från Unibet som ni kan hitta på www.mickenorinder.com
B) Gustav Tägtström som bloggar på Expressen och även skriver om sport på samma tidning
C) Hatten Helander som driver www.gamblersvardag.se
D) Korvsylt alias bogge som är en mycket duktig turneringsspelare
E) Gabriel som driver www.pokerfear.net

En skön samling lirare som tjänstvilligt har svarat på en myriad av frågor :) Tack allesammans för att ni tog er tid att svara på mina frågor :) Jag översänder härmed ett stycke god karma åt er alla :)

Finns det något mer att säga om SM? Jodå, det finns det alltid. För sanningen är att just SM är det coolaste av det coola. Så är det bara. Att bli Svensk Mästare är något alldeles unikt och fantastiskt. Om det sedan handlar om poker, längdhopp eller vad sjutton som helst spelar ingen roll. För blir man Svensk Mästare så betyder det att man är bäst i Sverige just på det man gör. Och det är fanimig häftigt.

Så nu ska formen toppas och fru Fortuna blidgas. För en sak är klar. Ska man gå långt i en turnering så gäller det att inte ha otur. Tur har jag ingen större nytta av, men ren och skär otur är förödande. Som att ställa på floppen 962 med 66 på hand bara för att få syn av 99... Eller som jag råkade ut för en gång i 500+50 på SvS. 27 pers kvar och jag låg 3:a med gott om marker. raisar upp med TT och får syn av chippen. Floppen rena drömmen, nämligen KT8. Dock två ruter. Chippen gjorde ett CB på halva potten och jag valde att bara syna. Turnen var ett mirakelkort i form av en åtta och vips satt jag med kåk :) Då ställer chippen utan att tveka. Jag blixtsynade och det visade sig att han satt på ett färgdrag. Mohahaha. Vid vinst hade jag varit i ledningen i hela turneringen med överlägset mest marker. Han satte färgen på rivern. Plus stege, dvs färgstege... DET kallar jag otur... Hann vann sedermera hela turneringen medan jag satt och dunkade pannan i tangentbordet :( Att åka på en EN-outare på rivern i en dyr turnering i slutskedet... Sådan otur vill jag förbanne mig inte ha i ett SM.

Ska jag vara helt ärligt så skiter jag i finlir. Jag tar gärna fyrtal varje hand genom hela turneringen och helt enkelt har maxflax ala Alexander Lucas :) Det påminner mig om en turnering jag spelade 2007:

I juli 2007 vann jag 200+20 klockan 18.00. Helt sjukt var det. Efter två händer hade jag 4500 marker via två ställ med AA och syn båda gångerna. Sedan bara fortsatte det. Så många stegar, färger och trissar har jag aldrig någonsin haft i en och samma turnering. Det var helt overkligt. 92 deltagare och när det var 20 kvar passerade jag 100 000 marker. De övriga 19 hade då TILLSAMMANS 38 000 marker... Jag tror förbanne mig inte att jag förlorade en enda showdown den turren. Väl heads-up hade jag 137 000 marker och den andre 1 000. Första handen var det över när jag klonkade in en ny triss... Sådant flax skulle man gärna vilja ha under en stor turnering, exemplvis SM :)

Eller vad sägs om denna turnering:

I början av 2007 så lyckades jag spela den konstigaste turnering jag någonsin har spelat. Loggade in strax innan midnatt på SvS och anmälde mig till 300+30 klockan 00.00. Hade dock glömt bort att det var tisdag och just på tisdagar spelas Midnattsmötet med x-snabb struktur istället för med vanlig mörk-struktur. Inledde uselt och gick från 1500 till 500 marker på tre händer... Sedan stannade jag på 500 marker tills jag nådde heads-up. Då var mörkarna 8000/4000... Hahaha, helt sjukt. 116 deltagare och heads-up hade jag 500 marker och den andra 173 500. Hur gick detta till tror ni? Jo, jag fick bara usla kort, men ALDRIG mörken en enda gång. Folk åkte ut på löpande band och jag flyttades från bord till bord hela tiden. Gör om det om ni kan. Spela en hel turnering utan att få mörken en enda gång. Hahaha, detta händer nog bara en gång i livet. Men jag fick i alla fall lite drygt 7 000 för besväret. 7000 spänn för att sitta och folda i en timme. Det gör jag gärna om, gärna i SM :)

Minnen, minnen... Kanske sitter jag nästa år och minns SM 2009. Turneringen då jag spelade skjortan av alla och tripplade och dubblade om vartannat. Jag vill ju så gärna och om man bara tror tillräckligt mycket så... kanske... vi får väl se...

Haha, ha det gött alla och tack för att ni orkade läsa ända hit :)

By the way, lycka till under Online-SM :)

/donRollo
 Vafasiken, inga kommentarer. Kom igen nu, va?
 Tyvärr, du måste vara inloggad för att kunna kommentera en Kronika.